Veelgestelde vragen
Kan ik bij de verzekering terecht voor een lekkage?
Waterschade zit inbegrepen bij je brandverzekering. Zit je dus met een lek, dan kan je in bepaalde gevallen terecht bij jouw verzekeraar. Je hebt meer kans op tussenkomst bij een verborgen lekkage. Het is namelijk zo dat de kans op nalatigheid groter is bij een goed zichtbaar lek.
Hoeveel kost een lekdetectie mij?
Voor een grondige lekdetectie betaal je tussen de 300 en 400 euro. Hierbij krijg je ook een rapport en professioneel advies omtrent de herstellingen.

 

Komen er breekwerken te pas aan ontstoppingen?
In het merendeel van de gevallen kan het probleem worden opgelost zonder breekwerken. Voor een precieze diagnose, zal er eerst naar het probleem moeten worden gekeken.

 

Ik ben huurder, moet ik zelf betalen?
Als huurder sta je in voor kosten zoals het ontstoppen van je leidingen en de afdichting van een leiding. Ook als je als huurder nalatig bent geweest, zullen de kosten van de gevolgen bij jou vallen. Als het echter gaat om herstellingen ten gevolge van ouderdom, slijtage of overmacht, zal de eigenaar de kosten op zich moeten nemen. Ook bij herstellingen aan het dak is de eigenaar verantwoordelijk.

 

Hoe voorkomen?
Hieronder enkele tips om verstopte leidingen, goten en wc’s te voorkomen.

 

  1. Hou je doucheputje proper. Haal je haren na elke douchebeurt uit het putje zodat ze niet in de leidingen terechtkomen.
  2. Gebruik je gootsteen niet als afvalbak. Vermijd het afspoelen van borden zoveel mogelijk zodat etensresten niet achterblijven.
  3. Vermijd vet. Vet stolt snel waardoor de goot gemakkelijker verstopt raakt.
  4. Gebruik niet teveel toiletpapier en gooi geen onnodige zaken in het toilet.
  5. Gebruik een zeefje in de gootsteen. Dit om etensresten op te vangen na de afwas.